Villanyautó lesz a következő csúcs-BMW

Jelenleg még egy V12-es a legerősebb motor a BMW csúcs-szedánjában, de ez már nem lesz így sokáig. A következő generációból a benzines, dízel és hibrid mellett készül teljesen elektromos változat is, amely teljesítményben biztosan túllicitálja a 600 lóerős M760i-t.

Oliver Zipse, a BMW elnöke persze csak érintette a témát a vállalat egyik sajtókonferenciáján. Annyit árult el csupán, hogy minden változat ugyanazokra az alapokra épül majd, és az elektromos lesz az abszolút csúcsmodell. A korábbi hírek szerint egyébként sem valószínű, hogy a jelenleg használt V12-es motort hosszabb távon megtartaná a BMW. Valószínű, hogy a következő 7-esben a 4,4 literes V8-as veszi át a benzines csúcsmotor szerepét.

A pletykák szerint az elektromos 7-es csúcsváltozat legalább 120 kWh-s akkumulátorcsomagot kap majd, 650 lóerő feletti csúcsteljesítményű hajtással, és 700 km körüli hatótávval. Ám valószínű, hogy mire bemutatják az újdonságot, már nem lesz egyedül a piacon. A Jaguar az XJ leváltását tervezi egy villanyautóval, a Mercedesnél pedig EQS néven fejlesztenek villanymotoros luxusmodellt.

Forrás: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/03/19/villanyauto_lesz_a_kovetkezo_csucs-bmw/

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük