Elektromosra kapcsolnak a hibrid BMW-k a városokban

Elérhetővé vált a BMW Group eDrive Zones digitális szolgáltatása. Ennek bekapcsolásával a müncheni autógyártó plug-in hibrid modelljei automatikusan tisztán elektromos üzemmódba kapcsolnak, amint az autó eléri a programban városközpontként, vagy alacsony/zéró kibocsátású zónaként definiált területet. Hogy pontosan mikor kell kikapcsolnia a belsőégésű motort, azt a szoftver geofencing technológia segítségével dönti el a GPS adatai alapján. Valamennyi eDrive Zone a sofőr számára is látható a navigációs rendszerben. AÁ az átváltást a szoftver intézi, amennyiben rendelkezésre áll elegendő elektromosság az akkumulátorban az út folytatásához. Ha az aksi lemerül, a benzinmotor magától visszakapcsol.

Az eDrive Zones szolgáltatásban jelenleg közel 80 európai városra van meghatározva védett zóna, ebből 58 Németországban található. A konnektoros hibrid BMW-k tiszta módba kapcsolnak Aachenben, Augsburgban, Balingenben, Berlinben, Bonnban, Brémában, Darmstadtban, Dinslakenben, Düsseldorfban, Erfurtban, Eschweilerben, Frankfurt am Mainban, Freiburgban, Hagenben, Halle an der Saaleban, Hanoverben, Heidelbergben, Heidenheimben, Heilbronnban, Herrenbergben, Ilsfeldben, Karlsruheben, Krefeldben, Kölnben, Langenfeldben, Lipcsében, Leonberg/Hemmingenben és a környékén, Limburg an der Lahnban, Ludwigsburgban és környékén, Magdeburgban, Mainzban, Mannheimben, Marburgban, Mönchengladbachban, Mühlackerben, Münchenben, Münsterben, Neussban, Nürnbergben, Offenbachban, Osnabrückben, Overathban, Pfinztalban, Pforzheimben, Regensburgban, Remscheidben, Reutlingenben, a Ruhr-vidéken, Schrambergben, Schwäbisch-Gmündben, Siegenben, Stuttgartban, Tübingenben, Ulmban, Urbachban, Wendlingenben, Wiesbadenben, Wuppertalban, valamint mindezen kívül 20 városközpontban Ausztriában, Svájcban, Hollandiában, Belgiumban és Franciaországban. Ezen területek sora a jövőben bővülni fog. Csakúgy, mint az eDrive Zones alkalmazással felszerelt modellek száma. Jelenleg a BMW 745e, X5 xDrive45e, és a 330e változataiban érhető el a funkció.

Még ebben az évben bevezetésre kerül a BMW Points hűségprogram is. Ezzel valamennyi teljesen elektromosan levezetett kilométer után pontokat lehet szerezni, kijelölt eDrive Zoneban kétszeresen számolva. Meghatározott számú pont összegyűjtése után pedig jutalomban részesül a tulajdonos, például ingyenes töltés ütheti a markát.

A BMW arra hívja fel a figyelmet, hogy azokon a településeken is érdemes villanyhajtásra kapcsolni, ahol ezt az eDrive Zone hiánya miatt nem teszi meg magától a rendszer. Hiszen a tisztább városi levegőhöz és kisebb zajhoz való hozzájáruláson túl, jelentős összeget spórolhat az üzemanyagon az, aki a magasabb hatékonyságú villanymotort használja.

Forrás: https://villanyautosok.hu/2020/03/17/elektromosra-kapcsolnak-a-hibrid-bmw-k-a-varosokban/

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük