Nézzék, ilyen formájú lesz a jövő BMW-je

A BMW is új módokat keres a közönség felizgatására: a legújabb ötletük a virtuális higanyból (folyékony alumíniumból? ) kiöntött autóforma. Így mutatták meg először a Concept i4-et, amely állítólag már elég közel áll a végleges autóhoz.

Az utóbbi években rendesen megtorpant a BMW-nél a villanyautó-fejlesztés, pedig a cég az i3 révén még a műfaj úttörői közé tartozott. Ám az aktuális fejlesztéseik között ismét akad jó néhány elektromos modell. Viszont úgy néz ki, most egy olyan autót tartogattak, amely hamarosan a Tesla Model 3-as ellenfele lehet.

A Concept i4 érdekessége, hogy olyan arányai vannak, mint egy benzines autónak. Az orra kifejezetten hosszú, pedig úgy tudjuk, tisztán elektromos járműről van szó. Ez pedig jó eséllyel azt jelenti, hogy a BMW a Mercedeshez hasonlóan igyekszik integrálni a villanyautókat a már működő gyártórendszerébe, azaz a végleges i4 a benzines BMW-ken alapszik majd, és ugyanott is készülhet.

Konkrétumokat most nem mondtak, bár az i4 kapcsán korábban már tettek néhány ígéretet. Ilyen az 530 lóerő körüli teljesítmény, a 4 másodperc körüli gyorsulás 100 km/h-ra, és a 600 km körüli hatótávolság.

A gyáriak szerint a Concept i4 nagyjából 85%-os állapotot tükröz majd, ami nem meglepő, annak fényében, hogy a szériagyártás beindítását 2021-re tervezik.

Forrás: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/02/25/nezzek_ilyen_formaju_lesz_a_jovo_bmw-je/